Bioketju Kasvu Open: Liiketoiminnan kasvumahdollisuudet metsästä tehtaan portille kartoitetaan d2a26eaacf92447fbb3fd77df95c900b

Kasvuhakuisilla biotalousalan pk-yrityksillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää omaa liiketoimintaansa tai avata kokonaan uusia alkuja asiantuntijoiden tuella.

Voit käyttää tätä koodia upottaaksesi median toiselle sivulle.

Tämä sivu tukee myös oEmbed-upotusta.

Kasvuhakuisilla biotalousalan pk-yrityksillä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kehittää omaa liiketoimintaansa tai avata kokonaan uusia alkuja asiantuntijoiden tuella. Bioketju Kasvu Open -starttitilaisuus tiistaina 16.9. klo 13–15 käynnistää valtakunnallisen biotalousalan yritysten kehittämisprosessin. Paikkana on Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti, Tuumalantie 17, Saarijärvi.

Metsä Fibren investointiuutinen Äänekosken uuden sukupolven biotuotetehtaasta on herättänyt valtavasti kiinnostusta ja se mahdollistaa huikean kasvupotentiaalin pk-yrityksille.

Bioketju Kasvu Openissa kartoitetaan liiketoiminnan kasvumahdollisuuksia metsästä tehtaan portille.  Mukaan kehityksen kärkeen haastetaan kasvuhaluiset bioenergian tuotantoon, jalostukseen tai käyttöön liittyvät, luonnonmateriaalien jatkojalostukseen keskittyvät, logistiikka-alan tai täysin uutta biotalouden sektorille kehittävät pk-yritykset ympäri Suomen.

Tilaisuudessa puhuvan Metsä Fibren tutkimusjohtaja Niklas von Weymarnin mukaan pk-yrityksillä pitää olla uskallusta lähteä mukaan ketjuun.

– Kumppaneita tarvitaan metsästä aina valmiiden tuotteiden kuljetuksiin. Muuten arvoketju ei toimi. Kun löydetään molemminpuolinen luottamus, kumppanuudesta syntyy hyötyä molemmille osapuolille, von Weymarn korostaa ja jatkaa:

– Yritykset pääsevät Bioketjussa tarkistamaan omia liiketoimintasuunnitelmiaan ja hyödyntämään ulkopuolista sparrausta.

Bioketju on Metsä Fibrelle yksi tapa tunnistaa kumppanuuksia.

Kasvuun herättelemässä ovat myös Petteri Korpioja, toimitusjohtaja, Ariterm Oy, Jussi Halttunen, rehtori, JAMK, Ahti Martikainen, johtaja, Viestintä- ja yhteiskuntasuhteet, Vapo Oy sekä Metsä Forestin edustajat.

Kasvun kiitoradoille valitut 20 finalistiyritystä saavat kahdessa kiitoratapäivässä kukin tiukkaa sparrausta 10 kasvun tekijältä ja biotalouden asiantuntijalta. Tavoitteena on saada valtakunnallisesti 50 hakemusta, joista valitaan 20 parasta kasvutarinaa mukaan.

Bioketju Kasvu Openin mahdollistavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Vapo Oy, Metsä Forest, SSYP Kehitys Oy ja Sitra.

Kappaleet